Azjatycka zupa kwaśno-pikantna

2021-07-16
Azjatycka zupa kwaśno-pikantna

Azjatycka zupa kwaśno-pikantna  (dla 4 os.)

Lista zakupów:

Sposób przygotowania:

Namocz makaron ze słodkich ziemniaków w osobnym garnku.

Do drugiego garnka włóż mięso i rozpocznij jego smażenie. Dodaj sambal oelek i przecier pomidorowy. Dolej wodę, wmieszaj i zagotuj. Dopraw sosem ostrygowym, sosem rybnym oraz sosem sojowym. Dodaj drobno posiekane grzyby mun, pędy bambusa oraz paprykę konserwową. Wlej również zalewę z papryki. Dodaj do zupy posiekane papryczki chilli, a na koniec wlej roztrzepane jajka.

Do garnka z zupą przełóż namoczony wcześniej makaron ze słodkich ziemniaków. Podawaj w głębokich talerzach.

Smacznego!

 

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2021

Polecane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel