Poczuj rozgrzewającą moc azjatyckich smaków

#Matcha

Azjatyckie herbaty to pomysł na rozgrzewający napój dla wszystkich fanów oryginalnych, orientalnych smaków. Dodatkowo korzenne aromaty sprzyjają metabolizmowi i wspierają organizm.

Jesień zachęca do picia ciepłych napojów. Jedną z ciekawych propozycji na chłodne wieczory jest herbata koreańska. Jej konsystencja przypomina galaretkę, a sposób przygotowania jest niezwykle prosty. Wystarczy wymieszać 2-3 łyżki koncentratu z wodą – ciepłą lub zimną. Do wyboru masz miodowe herbaty koreańskie z różnymi dodatkami: cytryną yuzu, imbirem lub owocami jujube.

Pyszny napój zasługuje na doskonałą oprawę. Herbaty liściaste czy w torebkach przygotujesz w kubku z zaparzaczem z dekoracyjnym, orientalnym motywem magnolii lub wiśni. Wzbogać smak napoju wyrazistymi, indyjskimi przyprawami, takimi jak: kardamon, anyż, cynamon, kurkuma czy imbir. A jeśli wybierasz się na jesienny spacer – przygotuj orientalną herbatę w termosie bambusowym z sitkiem.

Przeczytaj więcej o przyprawach kuchni indyjskiej, o ich właściwościach i zastosowaniu we wpisie na blogu.

Artykuł

Polecane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel