Wyraź ostrość w swoich daniach

2022-01-14
Wyraź ostrość w swoich daniach

Kuchnia orientalna kocha ostrość. A Azjaci potrafią ją wyrazić w daniach jak nikt inny. Zainspiruj się ich wiedzą i doświadczeniem. Poznaj składniki, które wyniosą Twoje potrawy na wyższy poziom pikantności.

Chcąc nadać wyrazistości daniom zazwyczaj sięgamy po chilli. Ale to nie jedyna droga. Ostrość tkwi bowiem również w innych dodatkach. Odkryj swoją ulubioną odsłonę ostrego smaku.

Poznaj koreańskie, sproszkowane kojugaro, kogarashi czy papryczki – świeże, mrożone lub suszone. Na bazie chilli powstał też szereg pikantnych produktów, takich jak pasta gochujang, sambal oelek, sosy sriracha, sweet chilli czy chrupiące płatki w oleju sojowym.

Odważnie używaj także czarnego pieprzu, imbiru, wasabi – szczególnie w odmianie kizami. A kiedy nie masz czasu, wybierz sprawdzone mieszanki ostrych przypraw, koreańskie zupki, wyraziste przekąski.

Sprawdź naszą szeroką ofertę i wyraź wyjątkowy charakter swoich potraw.

Pokaż więcej wpisów z Styczeń 2022

Polecane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel