Przepisy

Przepis na makaron soba z tofu i warzywami
Makaron sobą powstaje z mieszanki mąk, z których istotną smakowo jest mąka z gryki. Potrawy przygotowywane na jej bazie są jednymi z najbardziej reprezentatywnych w Japonii. Ugotuj makron sobą z warzywami a odpowiednio przygotowanym sosem nadaj mu typowy azjatycki smak.
Czytaj więcej
Przepis na kurczaka w tempurze z warzywami
Chrupiący kurczak w panko w japońskim stylu to danie tak wyjątkowe, jak panierka panko. Pozwala ona na głębokie smażenie zarówno kurczaka, jak i ryby, krewetek czy warzyw.  Słabiej wchłania tłuszcz i dłużej pozostaje chrupiąca niż tradycyjna panierka z bułki tartej.
Czytaj więcej
Przepis na falafele
Falafele to wegański street food arabskiego świata, kotlecik z cieicierzycy, pełen orientalnego smaku przypraw, smażony na głębokim tłuszczu, więc chrupiący z zewnątrz, mięciutki w środku.
Czytaj więcej
Przepis na Pad Thai

Pad Thai jest najpopularniejszą potrawą pochodzącą z Tajlandii. Stanowi idealne połączenie smaków słodkich, kwaśnych i pikantnych. To klasyczny makaron ryżowy smażony z różnymi dodatkami, jak tofu, krewetki czy kurczak, doprawiony sosem i dodatkami. 

Czytaj więcej
Przepis na zupę Tom Ka

Tom Ka to lekko pikantna, tajska zupa kokosowa z mnóstwem aromatycznych dodatków. Lekko słodka, ostra, ze wspaniałym cytrusowym aromatem. Proponujemy przygotowanie jej w wersji z kurczakiem i sosem rybnym.

Czytaj więcej
Przepis na zupę Tom Yam

Tom Yam jest tajską, ostrą zupą przygotowywaną na bazie bulionu lub wody z krewetkami bądź kurczakiem. W jej skład wchodzą trawa cytrynowa, chilli, cebulka dymka, sos rybny. Zupa jest jednocześnie delikatna i pikantna w smaku.

Czytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel