Przepisy

Przepis na makaron soba z burakami chioggia

Chcesz poczuć azjatycki smak gryki, ale nadać mu europejskiego charakteru? Prezentujemy Ci przepis na makaron soba z burakami chioggia! To połączenie japońskiego makaronu z włoskim warzywem superfood, stanowi bardzo wartościowe danie.

Czytaj więcej
Przepis na ryżowe kulki na słodko

Ryżowe kulki na słodko z nadzieniem lub ukrytym orzechem to przepis dla małych i dużych. Sprawdzi się zarówno jako deser na ciepło, jak i na zimno. Zaskocz swoich bliskich czymś wyjątkowym!

Czytaj więcej
Przepis na krewetki w sosie imbirowym

Krewetki w sosie imbirowym to świetne danie dla osób prowadzących zdrowy styl życia. Krewetki są niskokaloryczne, bogate w składniki mineralne i bardzo smaczne, a imbir i zawarte w nim olejki eteryczne rozgrzewają i pobudzają. Sprawdź to afrodyzjakalne połączenie!

Czytaj więcej
Przepis na indyjską herbatę masala chai

Masala chai to najpopularniejsza indyjska herbata o bardzo aromatycznym, ostrym smaku. Proporcje mieszanki do masala chai są zmienne, ale zwykle można znaleźć w niej kardamon, cynamon, imbir, pieprz czarny mielony lub w całości, goździki czy kolendrę. Wypróbuj!

Czytaj więcej
Przepis na koreańską zupę Shin Ramyun
Zupa Shin Ramyun to flagowe danie koreańskie. Może przybierać różne wersje, w zależności od dodatków jakie wykorzystasz do jej przygotowania. Proponujemy łatwy przepis z surowym jajkiem i szczypiorkiem. Sprawdź jakie to proste!
Czytaj więcej
Przepis na zupę miso na 3 sposoby
Zupa miso to niezwykle popularne i proste danie kuchni japońskiej. Jego podstawą jest wywar na bazie bulionu dashi z pastą miso, do którego możesz dodać praktycznie dowolne składniki, tworząc własne kompozycje smakowe. Przygotuj przepis podstawowy i dowolną z trzy propozycji podania.
Czytaj więcej
Przepis na zupę Tori Shoyu Ramen

Jedna z najpopularniejszych japońskich zup na świecie - ramen - ma wiele odmian, a zawsze jedną kompozycję. Do miski wlewa się tare, czyli słony smak mieszanki sosów czy past, następnie wywar w różnych odsłonach mięsny, warzywny lub łączony. Dalej układa się makaron, od którego nazwę przyjmuje całe danie. I na końcu dodatki: mięsne, treściwe, kwaśne lub pikantne, chrupiące lub kremowe.. a zawsze pełne fantazji. 

Czytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel