Przepisy

Przepis na kimchi
Poznaj prosty przepis na kimchi z kapusty pekińskiej. To pikantne, kwaśne i zdrowe danie pasuje do wielu wytrawnych potraw. Ciesz się smakiem koreańskiej kuchni w swoim domu!
Czytaj więcej
Tajskie curry z kurczakiem – massaman curry
Massaman curry, czyli tajskie curry z kurczakiem, oryginalnie nazywane jest Kaeng Massaman Gai. Przygotowuje się je bardzo szybko w jednym garnku z mlekiem kokosowym, ziemniakami i orzeszkami ziemnymi. Jest nie tylko bardzo kremowe, ale także subtelnie słodkie i pikantne.
Czytaj więcej
Zupka koreańska z kurczakiem na ostro
Zupka koreańska z kurczakiem na ostro to przepis na prawdziwą, oryginalnie jak w Korei, przyrządzoną zupę. Gotowaną z warzywami, mięsem i oryginalnymi przyprawami. To doskonała propozycja dla fanów ostrych potraw.
Czytaj więcej
Azjatycka zupa kwaśno-pikantna
Azjatycka zupa kwaśno-pikantna to orzeźwiające danie, które pobudza akcentem ostrych papryczek chili i pasty sambal oelek. Bazą jest mięso pełne aromatów azjatyckich sosów: sojowego, rybnego i ostrygowego. Całość łączy roztrzepane, smakowite jajko. Możesz przygotować ją z dowolnym makaronem.
Czytaj więcej
Wieprzowina z ryżem na ostro
Wieprzowina z ryżem na ostro to potrawa z charakterem. Wyjątkowy smak zapewni pasta sambal oelek – bardzo gęsta i ostra, a także chrupiący i soczysty jak mięso bambus. To pożywne i wyraziste w smaku danie przygotowuje się szybko, podczas parowania ryżu. Wieprzowinę z ryżem na ostro polecamy dla całej rodziny zarówno na obiad, jak i na kolację.
Czytaj więcej
Chrupiące chili z makaronem
Marynowane papryczki chilli w oleju są idealnym dodatkiem do makaronów, sałatek, zup, dań z wołowiną i kurczakiem. Chrupiące chilli w oleju ma ostry, wyrazisty smak, wzbogaci potrawy o niepowtarzalny aromat, a także ciekawą chrupkość. Nie może go zabraknąć w Twojej kuchni!
Czytaj więcej
Koktajl na bazie naparu z matcha
Przepis na pyszny koktajl na bazie naparu z matcha to świetne rozwiązanie na drugie śniadanie do pracy czy na wycieczkę. To połączenie zielonej herbaty matcha z dodatkiem ananasa, bazylii, jagód goi i soku z cytryny. Spróbuj!
Czytaj więcej
Libańska sałatka tabbouleh z sumakiem
Przygotuj orzeźwiającą przystawkę prosto z Azji. Libańska sałatka tabbouleh z sumakiem uzupełni mięsne lub rybne dania o porcję świeżych warzyw. Zaskocz najbliższych przekąską o miętowym charakterze.
Czytaj więcej
Hummus z suchej ciecierzycy
Potrzebujesz prostego przepisu na zdrowe smarowidło do pieczywa? Sprawdź, jak zrobić hummus z suchej ciecierzycy! Puszysta, gęsta pasta będzie idealnym dodatkiem do kanapek, warzyw czy mięs, świetnie sprawdzi się również jako przystawka.
Czytaj więcej
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel