Uwielbiasz sycące posiłki na bazie ryżu? Przygotuj z nami congee i odkryj alternatywę dla owsianki!
Ryż do sushi 1 kg
- do sushi kuchnia japońska ryż
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Darmowa dostawa od 200,00 zł
Ryż do sushi marki Nice Rice to idealny składnik dań kuchni azjatyckiej. Doskonale zachowuje się podczas gotowania. Dzięki krótszym, bardziej okrągłym ziarnom ryż do sushi Nice Rice wyróżnia się odpowiednią konsystencją i smakiem. Perfekcyjna kleistość tego ryżu umożliwia szybkie i wygodne formowanie rolek. Ryż do sushi Nice Rice to produkt, który z pewnością doceni niejeden sushi master!
Ryż do sushi, poza swoim głównym przeznaczeniem, może być wykorzystywany także w innych potrawach. Z jego pomocą przyrządzisz np. wyśmienity ryż z warzywami po chińsku.
Duże, kilogramowe opakowanie jest bardzo wydajne i wystarczy na przygotowanie wielu rolek.
Sposób przygotowania:
Przed ugotowaniem dokładnie wypłucz ryż do sushi, a następnie zalej zimną wodą w proporcji 1 szklanka ryżu na 1,5 szklanki wody. Ryż do sushi gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 15-18 minut. Po tym czasie odstaw ryż na 10-15 minut, nie zdejmując pokrywki do czasu wchłonięcia wody. Na koniec dodaj zaprawę octową, delikatnie wymieszaj całość drewnianą łyżką i pozostaw do ostudzenia.
Ryż do sushi, poza swoim głównym przeznaczeniem, może być wykorzystywany także w innych potrawach. Z jego pomocą przyrządzisz np. wyśmienity ryż z warzywami po chińsku.
Duże, kilogramowe opakowanie jest bardzo wydajne i wystarczy na przygotowanie wielu rolek.
Sposób przygotowania:
Przed ugotowaniem dokładnie wypłucz ryż do sushi, a następnie zalej zimną wodą w proporcji 1 szklanka ryżu na 1,5 szklanki wody. Ryż do sushi gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 15-18 minut. Po tym czasie odstaw ryż na 10-15 minut, nie zdejmując pokrywki do czasu wchłonięcia wody. Na koniec dodaj zaprawę octową, delikatnie wymieszaj całość drewnianą łyżką i pozostaw do ostudzenia.
Składniki:
ryż do sushi
ryż do sushi
Wartości odżywcze w 100g/100ml produktu:
- wartość energetyczna - 1486 kJ / 350 kcal
- tłuszcz - 0,84 g
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
- węglowodany - 79 g
- w tym cukry - 1,18 g
- białko - 6,6 g
- sól - 0,0 g
Sposób użycia/przygotowania:
Przed przygotowaniem ryż należy dokładnie wypłukać, do momentu aż woda stanie się przejrzysta. Następnie zalać zimną wodą w proporcji: 1 szklanka ryżu na 1,5 szklanki wody. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 15-18 minut. Po ugotowaniu odstawić na 10-15 minut, nie zdejmując pokrywki, aż do wchłonięcia wody przez ryż. Dodawać zaprawę octową delikatnie mieszając drewnianą łyżką i pozostawić do ostudzenia. Następnie przystąpić do przygotowania sushi.
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.024 kg
Przed przygotowaniem ryż należy dokładnie wypłukać, do momentu aż woda stanie się przejrzysta. Następnie zalać zimną wodą w proporcji: 1 szklanka ryżu na 1,5 szklanki wody. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 15-18 minut. Po ugotowaniu odstawić na 10-15 minut, nie zdejmując pokrywki, aż do wchłonięcia wody przez ryż. Dodawać zaprawę octową delikatnie mieszając drewnianą łyżką i pozostawić do ostudzenia. Następnie przystąpić do przygotowania sushi.
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.024 kg
Producent | |
Kod produktu | S70149 |
Przechowywanie | temperatura pokojowa |
Pytania innych klientów
Ile razy trzeba przepłukać ryż, aby był gotowy do obróbki?
Zazwyczaj ryż płucze się od 3 do 4 razy. Natomiast polecamy, aby płukać ryż tak długo, aż woda, którą ryż płuczemy była przezroczysta. To najlepszy wskaźnik, czy ryż został wystarczająco wypłukany i jest gotowy do gotowania.
Zapytaj o produkt
Opinie o Ryż do sushi 1 kg
5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
51
40
30
20
10
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
Napisz swoją opinię
Aktualności
Jesteś fanem tradycyjnego, japońskiego przysmaku jakim jest sushi? A może nigdy o nim nie słyszałeś? To doskonała okazja, by poznać jego historię, a także rodzaje i najpopularniejsze składniki!
Znasz podstawowe składniki kuchni azjatyckiej? Sprawdź, które z nich są odpowiedzialne za poszczególne smaki!