Grzyby

( ilość produktów: 13 )

Najpopularniejsze z grzybów azjatyckich to grzyby mun oraz grzyby shiitake. Choć grzyby mun nie mają zbyt wiele smaku, to ich chrupkość sprawia, że często towarzyszą daniom mięsnym. Współgrają zarówno z mięsem wieprzowym, wołowym, jak i z kurczakiem. Grzyby mun mogą też być podawane jedynie w towarzystwie warzyw. Grzyby shiitake mają bardziej intensywny smak i specyficzny aromat, który upodobała sobie zarówno kuchnia chińska, jak i japońska. Grzyby shiitake używane są przy przygotowywaniu zupy dashi. Grzyby te mogą być suszone w całości, w kawałkach lub pocięte. Poznaj też inne azjatyckie grzyby, takie jak grzyby słomkowe straw. To świetny składnik zupy tom kha.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel