Makarony, kluski

( ilość produktów: 36 )

Makarony azjatyckie to ciekawy dodatek do dania obiadowego – nie tylko w azjatyckim stylu! Makaron to zresztą podstawa kuchni wielu azjatyckich krajów. W Chinach, Wietnamie czy Japonii często wybiera się makaron ryżowy, sojowy, gryczany soba, ze słodkich ziemniaków, z tapioką czy konjac. W Azji tworzy się także pyszne makarony pszenne: makaron jajeczny błyskawiczny, udon, alkaliczny ramen, wai wai, w kształcie ryżu czy z kurkumą. Makarony orientalne przybierają różne grubości i kształty: cienkie i grube, krótkie i długie, płaskie i okrągłe w przekroju. Najcieńszy makaron stosuje się najczęściej do sajgonek, średniej grubości do zup i sałatek, zaś szeroki w daniach stir-fry i potrawach duszonych.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel