Nabiał, chłodzony, mrożony

( ilość produktów: 8 )

Białe sery azjatyckie, a dokładniej te z Azji Bliskowschodniej, takie jak kombi beyaz czy omur, to wyjątkowe solankowe produkty nabiałowe. Sery azjatyckie są bardzo wilgotne i nadają się do lekkich, smacznych sałatek czy kanapek. Do nabiału Azji Mniejszej zaliczyć można również jogurt ayran o charakterystycznym kwaśno-słonym smaku. Natomiast ser panneer czy tofu treibe to sery azjatyckie Dalekiego Wschodu. Pierwszy z nich to ser azjatycki z mleka krowiego, podawany najczęściej w śmietanowych sosach. Drugi jest wegański, wytwarzany z soi. Sery azjatyckie wykorzystać możesz w kuchni indyjskiej i nepalskiej w daniach wegetariańskich. Ciekawym zamiennikiem do nabiału jest również wytwarzany z soi tempeh – tradycyjny składnik kuchni indonezyjskiej.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel