Owoce morza, mrożone

( ilość produktów: 13 )

Najbardziej znane i lubiane owoce morza to krewetki, ale na uwagę zasługują również kraby. Owoce morza są w kuchni azjatyckiej alternatywą do równie popularnego mięsa z kurczaka, wołowiny czy wieprzowiny. Krewetki możesz spotkać w różnych rozmiarach – od bardzo dużych tygrysich po najmniejsze koktajlowe, z ogonem lub bez. Krewetki zawsze są lekkostrawne, a charakteryzują je afrodyzjakalne właściwości. Owoce morza stanowią doskonały składnik zup, szaszłyków, sosów i past. Możesz je smażyć, zapiekać, gotować i dusić. Innym sposobem wykorzystującym owoce morza, w szczególności kraba, jest faszerowanie przeróżnymi nadzieniami lub wykorzystanie przetartego mięsa do sosów. Wypróbuj też paluszki krabowe – to bardzo popularne danie, w którym owoce morza grają główną rolę.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel