Papiery, ciasta

( ilość produktów: 11 )

Udaj się w kulinarną podróż i wypróbuj ryżowy papier do ciasta pszennego won ton, który świetnie sprawdzi się do przyrządzenia sajgonek, pierożków gyoza czy spring rollsów. Ryżowy papier do ciasta oraz samo ciasto won ton to gotowe półprodukty, które służą do przygotowania wielu azjatyckich potraw m.in. kuchni chińskiej, tajskiej i wietnamskiej. W zależności od tego, jaki papier do ciasta wybierzesz, poddaje się go różnym rodzajom obróbki termicznej. Ryżowy papier do ciasta można zwilżyć wodą, gotować na parze, smażyć na głębokim oleju lub gotować w zupie. Papier do ciasta nadaje się również do nadziewania różnymi mięsami, owocami morza, warzywami czy grzybami. W tureckim daniu Üçgen Yufka ryżowy papier do ciasta podaje się z nadzieniem ze szpinaku i serem fetą. Bez problemu możesz przyrządzić je w domu. Pamiętaj o azjatyckich dodatkach m.in. imbirze, sosie sojowym i szczypiorze czosnkowym, które umieszcza się w ryżowym papierze do ciasta, dodadzą daniom orientalnego charakteru.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel