Warzywa, owoce

( ilość produktów: 62 )

Kuchnia azjatycka obfituje w owoce i warzywa. Ich mnogość wynika z klimatu, a szeroka dostępność pozwala na różnorodne zastosowanie. Mieszkańcy Korei, Wietnamu, Laosu czy Tajlandii lubują się w przyrządzaniu mięs, ale mają też wiele alternatywnych dań wegetariańskich, których bazą są właśnie owoce i warzywa. Często wybierają do nich takie owoce i warzywa, jak ananasy, bambus, ciecierzycę, galangal, mango, trawę cytrynową, tamaryndowiec czy tykwę. Owoce i warzywa charakterystyczne dla kuchni azjatyckiej można przechowywać w różnej postaci: suchych ziaren, zamarynowanych lub ukiszonych produktów, zamrożonych świeżych, w całości lub krojonych.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel