Pikantne, kwaśne i zdrowe. Poznaj kimchi!

Przystawka, składnik dań głównych i dodatek do tradycyjnych koreańskich potraw – takie jest właśnie kimchi, wizytówka koreańskiej kuchni. Spróbuj przygotować je samodzielnie w domu!

Kimchi to fermentowana kapusta z dodatkiem ostrych przypraw. Występuje w ponad 200 odmianach: możesz przyrządzić je nie tylko z kapusty pekińskiej, ale i kalarepy, marchwi, kapusty białej, a nawet z ogórków i rzodkiewki.

To jedna z najzdrowszych potraw na świecie, którą możesz dodać do niemal wszystkich wytrawnych potraw. Szczególnie polecamy zupę na ostro z boczkiem, kimchi i grzybami shiitake, pierożki z tofu lub wieprzowiną i kimchi oraz ryż podsmażany z kimchi i sadzonym jajkiem.

Kimchi nie jest wcale trudne do przygotowania. Wymaga jedynie kilkunastu minut pracy i wystarczą 2-3 dni oczekiwania, aby śmiało je konsumować. Im dłużej stoi w zamkniętym pojemniku, tym staje się bardziej kwaśne.

Czy kimchi skradnie również Twoje serce? Zamów dodatki do jego przygotowania albo wybierz gotową wersję!

 

Wypróbuj: Przepis na kimchi!

Polecane

Grzyby Shiitake 1 kg cięte

Grzyby Shiitake 1 kg cięte

161,88 zł114,78 zł
114,78 zł / kg
Sos rybny Squid 300 ml

Sos rybny Squid 300 ml

10,57 zł
35,23 zł / l
Kimuchi no moto 0,45 kg

Kimuchi no moto 0,45 kg

31,11 zł
69,13 zł / kg
Grzyby Shiitake całe 80 g

Grzyby Shiitake całe 80 g

17,43 zł
217,88 zł / kg
Zupka Ramen Kimchi 120 g

Zupka Ramen Kimchi 120 g

7,58 zł
63,17 zł / kg
Prawdziwe opinie klientów
5 / 5.0 17 opinii
pixelpixel