Grzyby
Najpopularniejsze z grzybów azjatyckich to grzyby mun oraz grzyby shiitake. Choć grzyby mun nie mają zbyt wiele smaku, to ich chrupkość sprawia, że często towarzyszą daniom mięsnym. Współgrają zarówno z mięsem wieprzowym, wołowym, jak i z kurczakiem. Grzyby mun mogą też być podawane jedynie w towarzystwie warzyw. Grzyby shiitake mają bardziej intensywny smak i specyficzny aromat, który upodobała sobie zarówno kuchnia chińska, jak i japońska. Grzyby shiitake używane są przy przygotowywaniu zupy dashi. Grzyby te mogą być suszone w całości, w kawałkach lub pocięte. Poznaj też inne azjatyckie grzyby, takie jak grzyby słomkowe straw. To świetny składnik zupy tom kha.
Nasz bestseller
Produkt dostępny
Producent: PAN COOK
Grzyby mun kawałki 80 g
13,29 zł / szt.166,13 zł / kg
-24%
Przecena
161,88 zł123,00 zł / szt.123,00 zł / kg
Produkt dostępny
Producent: ASIANA BRAND
Grzyby Shiitake 1 kg cięte
Produkt dostępny
Producent: GRZYBY ŚWIEŻE
Grzyby enoki świeże pęczek 100 g
6,14 zł / szt.61,40 zł / kg
Produkt dostępny
Producent: GRZYBY ŚWIEŻE
Grzyby shimeji białe pęczek 150 g
9,78 zł / szt.65,20 zł / kg
Produkt niedostępny
Producent: ASIANA BRAND
Grzyby mun 1 kg ( yellow swallow)
157,31 zł / szt.157,31 zł / kg