Grzyby

Najpopularniejsze z grzybów azjatyckich to grzyby mun oraz grzyby shiitake. Choć grzyby mun nie mają zbyt wiele smaku, to ich chrupkość sprawia, że często towarzyszą daniom mięsnym. Współgrają zarówno z mięsem wieprzowym, wołowym, jak i z kurczakiem. Grzyby mun mogą też być podawane jedynie w towarzystwie warzyw. Grzyby shiitake mają bardziej intensywny smak i specyficzny aromat, który upodobała sobie zarówno kuchnia chińska, jak i japońska. Grzyby shiitake używane są przy przygotowywaniu zupy dashi. Grzyby te mogą być suszone w całości, w kawałkach lub pocięte. Poznaj też inne azjatyckie grzyby, takie jak grzyby słomkowe straw. To świetny składnik zupy tom kha.

Produkt dostępny
Producent: ASIANA BRAND
Grzyby mun 1 kg ( yellow swallow)
145,01 zł / szt.145,01 zł / kg
-9%
Przecena
Produkt dostępny
Producent: PAN COOK
Grzyby mun kawałki 80 g
Nowość
Produkt dostępny
Producent: Globe Gourmet
Grzyby shiitake w słodkiej marynacie 500 g
29,03 zł / szt.58,06 zł / kg

Produkt dostępny
Producent: .
Grzyby Shiitake w zalewie 1kg (twardnik japoński)
56,42 zł / szt.56,42 zł / kg

Produkt niedostępny
Producent: GRZYBY ŚWIEŻE
Grzyby enoki świeże pęczek 100 g
3,31 zł / szt.33,10 zł / kg

Produkt niedostępny
Producent: GRZYBY ŚWIEŻE
Grzyby shimeji białe pęczek 150 g
9,51 zł / szt.63,40 zł / kg












