Grzyby
Najpopularniejsze z grzybów azjatyckich to grzyby mun oraz grzyby shiitake. Choć grzyby mun nie mają zbyt wiele smaku, to ich chrupkość sprawia, że często towarzyszą daniom mięsnym. Współgrają zarówno z mięsem wieprzowym, wołowym, jak i z kurczakiem. Grzyby mun mogą też być podawane jedynie w towarzystwie warzyw. Grzyby shiitake mają bardziej intensywny smak i specyficzny aromat, który upodobała sobie zarówno kuchnia chińska, jak i japońska. Grzyby shiitake używane są przy przygotowywaniu zupy dashi. Grzyby te mogą być suszone w całości, w kawałkach lub pocięte. Poznaj też inne azjatyckie grzyby, takie jak grzyby słomkowe straw. To świetny składnik zupy tom kha.


Producent: GRZYBY ŚWIEŻE
Grzyby enoki świeże pęczek 100 g
2,25 zł / szt.22,50 zł / kg


Producent: ASIANA BRAND
Grzyby mun 1 kg ( yellow swallow)
157,31 zł / szt.157,31 zł / kg


Producent: ASIANA BRAND
Grzyby Shiitake 1 kg cięte


Producent: Globe Gourmet
Grzyby shiitake w słodkiej marynacie 500 g
29,03 zł / szt.58,06 zł / kg


Producent: .
Grzyby Shiitake w zalewie 1kg (twardnik japoński)
56,42 zł / szt.56,42 zł / kg


Producent: GRZYBY ŚWIEŻE
Grzyby shimeji białe pęczek 150 g
9,51 zł / szt.63,40 zł / kg