Owoce morza, mrożone
Najbardziej znane i lubiane owoce morza to krewetki, ale na uwagę zasługują również kraby. Owoce morza są w kuchni azjatyckiej alternatywą do równie popularnego mięsa z kurczaka, wołowiny czy wieprzowiny. Krewetki możesz spotkać w różnych rozmiarach – od bardzo dużych tygrysich po najmniejsze koktajlowe, z ogonem lub bez. Krewetki zawsze są lekkostrawne, a charakteryzują je afrodyzjakalne właściwości. Owoce morza stanowią doskonały składnik zup, szaszłyków, sosów i past. Możesz je smażyć, zapiekać, gotować i dusić. Innym sposobem wykorzystującym owoce morza, w szczególności kraba, jest faszerowanie przeróżnymi nadzieniami lub wykorzystanie przetartego mięsa do sosów. Wypróbuj też paluszki krabowe – to bardzo popularne danie, w którym owoce morza grają główną rolę.


Krewetka 16/20 w tempurze 750 g


Krewetka 26/30 surowa obrana bez ogona 1 / 0,75 kg


Krewetka Ebi 5L (9,1-9,5cm) 30 szt. 250 g


Krewetka koktajlowa 100/200 1 / 0,8 kg


Krewetka w cieście ziemniaczanym mrożona 1 kg


Kulki pszenne z ośmiornicą 0,5 kg (25 x 20 g)


Macki ośmiornicy gotowane 100-150 g 1,5 kg


Macki ośmiornicy gotowane 115gx3szt.


Węgorz Unagi plastry 20 szt. 160 g


Krewetka 31/40 surowa obrana z ogonem 1 / 0,75 kg


Krewetka Black Tiger Easy Peel 16/20 0,75 kg


Krewetki 16/20 750g obrane Sea Story


Krewetki panierowane 26/30 1kg


Makrela marynowana filet Saba 20 szt. 160 g

