Bakalie i orzechy
Bakalie uzupełniają wiele potraw azjatyckich. Migdały, orzechy nerkowca czy nasiona chia to bakalie, które rosną w klimacie występującym w Azji, są więc częstymi gośćmi na talerzach. Bakalie stanowią bogate źródło wartości odżywczych, stąd też często określa się je mianem superfoods. Bakalie idealnie nadają się jako dodatek do sałatek, mięs i wielu innych dań, a rozdrobnione jako posypka do lodów czy deserów. Jednym z ważniejszych dodatków kuchni tajskiej są orzechy arachidowe – bez nich nie byłoby choćby chrupkości pad thaia.


Producent: COOK BAZA
Migdał płatki 1,5 kg


Producent: Cook Basic
Orzechy ziemne prażone niesolone 1 kg
26,00 zł / szt.26,00 zł / kg


Producent: KOH-KAE
Orzeszki ziemne nori wasabi 180 g KOH-KAE
8,89 zł / szt.49,39 zł / kg