Bakalie i orzechy
Bakalie uzupełniają wiele potraw azjatyckich. Migdały, orzechy nerkowca czy nasiona chia to bakalie, które rosną w klimacie występującym w Azji, są więc częstymi gośćmi na talerzach. Bakalie stanowią bogate źródło wartości odżywczych, stąd też często określa się je mianem superfoods. Bakalie idealnie nadają się jako dodatek do sałatek, mięs i wielu innych dań, a rozdrobnione jako posypka do lodów czy deserów. Jednym z ważniejszych dodatków kuchni tajskiej są orzechy arachidowe – bez nich nie byłoby choćby chrupkości pad thaia.


Producent: COOK BAZA
Migdał płatki 1,5 kg


Producent: Cook Basic
Orzechy ziemne prażone niesolone 1 kg
26,37 zł / szt.26,37 zł / kg


Producent: Cook Premium
Pistacje naturalne obrane 250g
41,96 zł / szt.167,84 zł / kg