Sosy
Sosy w kuchni azjatyckiej zajmują wyjątkowe miejsce – stanowią dodatek do praktycznie każdej potrawy. Są składnikiem marynat wzbogacających smak dania już w pierwszym kroku ich przygotowywania. Podaje się je również jako uzupełnienie smaku według gustu, czyli w postaci sosów do maczania kąsków lub polania gotowych sałatek czy makaronów. Te najpopularniejsze sosy azjatyckie mają często wielowiekową tradycję - jak sos sojowy. Sos sojowy jasny służy do przyprawiania, a sos sojowy ciemny do gotowania. Na rynku można też znaleźć sos sojowy bezglutenowy czy z obniżoną ilością soli. Wiele form przybiera też sos sriracha, czyli ostry sos na bazie chilli. W Azji znane są też sosy o niezliczonej ilości aromatów i smaków: sos rybny, sos ostrygowy, sos hoisin, sos grzybowy, sos śliwkowy, sos teryiaki, pad thai czy kabayaki.


Sos chili słodki 710ml CHUC AN NGON


Sos grzybowy wegetariański 0,7 l


Sos ostrygowy 600 g


Sos sojowy ciemny 0,6 l


Sos sojowy ciemny 150 ml


Sos sojowy do zupy koreański Sempio 860 ml


Sos sojowy jasny 150 ml


Sos sojowy jasny premium 500 ml


Sos sojowy słodki (See Ew Dam) 0,7 l


Sos śliwkowy 700 ml Healthy Boy


Sos Teryaki Premium 1 kg


Sos z fasoli i chili 0,368 kg (doubanjiang)


Sriracha sos chili 455 ml


Sriracha sos chili FLYING GOOSE 455 ml


Sriracha sos chili majonezowy (chili-majo) 730 ml


Sriracha sos chili z kimchi 455 ml


Sriracha sos chili z pieprzem czarnym 455 ml


Sriracha sos chilli z trawą cytrynową 455 ml


Sos chilli z cytryną Gochujang 330 g


Sos do dukboków Shindangdong 180 g Sempio


Sos ostrygowy 150 ml


Sos sojowy ciemny (See Ew Dam) 700 ml


Sriracha sos chili o smaku wędzonki 455 ml


Sriracha sos chili wasabi 455 ml

