Roślinne pochodzenie, egzotyczny smak i uniwersalność sprawia, że mleczko kokosowe jest idealnym dodatkiem do orientalnych sosów, kremów i zup. Sprawdź, jak wykorzystać jego walory w kuchni.
Mleczko kokosowe to produkt absolutnie wszechstronny – możesz je dodać do dań typu curry, omletów, potraw z drobiem, owoców morza oraz grzybów. Mleczko kokosowe w towarzystwie kolendry i imbiru przeniesie Cię w podróż po smakach i aromatach południowo-wschodniej Azji, szczególnie Tajlandii i Indii. Spróbuj np. zupy tom kha lub zielonego curry z kurczakiem!
Kokos sprawdzi się też w deserach, wypiekach, a nawet w napojach – smoothie z mlekiem kokosowym smakuje wybornie! Wodą kokosową ugasisz pragnienie i dodasz sobie energii, a słono-słodkie chipsy kokosowe będą zdrową przekąską podczas w pracy. Miłośnikom tajskich smaków z pewnością przypadną do gustu krakersy ryżowe z dodatkiem mleczka kokosowego.