Zapraszamy do sieci Restauracji Olimp na oryginalną kuchnię azjatycką! Nasz sklep jest Partnerem akcji o nazwie "Kierunek Azja", w trakcie której do końca kwietnia 2024 r. możesz sprawdzić jak smakują wyjątkowe potrawy przygotowanych z użyciem artykułów z naszego sklepu. Zainspiruj się i przygotuj podobne danie w swoim domu!
Makaron Udon 200g
- kuchnia koreańska Makarony
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Oszczędź kupując więcej
Udon to gruby, pszenny i smaczny makaron. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Wystarczą 3 minuty, by cieszyć się jego wspaniałym smakiem. W Japonii makaron udon podaje się z rosołem i posiekanymi ziołami: natką pietruszki, kolendrą, szczypiorkiem, świeżą lub karmelizowaną cebulką. Makaron udon najczęściej komponuje się z owocami morza i warzywami w tempurze. W restauracjach udon podaje się z sosem curry lub w sałatkach. Świetnie smakuje też usmażony na oleju makaron udon z mięsem, czosnkiem i warzywami.
Składniki:
woda, mąka pszenna, mąka z tapioki, sól, konserwanty (kwas octowy E260, kwas mlekowy E270)
Alergeny:
gluten
woda, mąka pszenna, mąka z tapioki, sól, konserwanty (kwas octowy E260, kwas mlekowy E270)
Alergeny:
gluten
Wartości odżywcze w 100g/100ml produktu:
- wartość energetyczna - 611 kJ/146 kcal
- tłuszcz - 0,4 g
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
- węglowodany - 32,0 g
- w tym cukry - 1,8 g
- białko - 4,1 g
- sól - 4,6 g
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto:
0.2 kg
Masa brutto:
0.21 kg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto:
0.2 kg
Masa brutto:
0.21 kg
Producent | |
Kod produktu | S70163 |
Przechowywanie | temperatura pokojowa |
Zapytaj o produkt
Opinie o Makaron Udon 200g
5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
51
40
30
20
10
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
Napisz swoją opinię
Aktualności
Poznaj różnorodność makaronów azjatyckich oraz ich zastosowanie w kultowych daniach, takich jak ramen, pho, pad thai i japchae. Dowiedz się, co sprawia, że są tak wyjątkowe w kuchni azjatyckiej i jak różnią się od europejskich makaronów!
Jajangmyeon to jedno z ulubionych dań Koreańczyków, o czym świadczy przede wszystkim fakt, że w Korei zjada się około 7 milionów porcji właśnie tej aromatycznej potrawy rocznie!