Chrupiące chili z makaronem
Chrupiące chili z makaronem (dla 3 os.)
Jeśli szukasz przepisu na pyszny makaron, znudziły Ci się tradycyjne połączenia i chcesz zaskoczyć przy stole swoich bliskich - mamy dla Ciebie rozwiązanie! Zapewniamy, że przepis, który za chwilę poznasz, pokochasz równie mocno, jak my. Nie musisz więcej sięgać po błyskawiczną zupkę, aby szybko zjeść coś pysznego! Przepis na chrupiące chili z makaronem składa się z zaledwie trzech składników, nie licząc soli i pieprzu. Prawda, że brzmi zachęcająco?
Makaron z chili na ostro zawiera nasz absolutny bestseller, czyli chrupiące chili w oleju. To prawdziwie azjatycki smak zamknięty w słoiczku. Składa się z oleju sojowego oraz zatopionych w nim płatków chili. Jest wprost idealne do makaronu. Nadaje mu nie tylko wyjątkowego smaku i nuty ostrości. Sprawia także, że danie przyjemnie chrupie. Oprócz podstawowego dodatku w postaci chrupiących płatków chili, koniecznie zaopatrz się w sos ostrygowy. To jeden z podstawowych sosów w kuchni azjatyckiej. Ma słony, ale i lekko słodkawy posmak.
Inspiracją do stworzenia przepisu na makaron z chili było klasyczne spaghetti z dodatkiem ostrej papryki i czosnku. My proponujemy jednak azjatycką wersję tego dania. Zapewniamy, że pokochasz ją tak samo, jak my! Ten genialny makaron na ostro przeniesie Cię w podróż prosto do Azji. Połączenie smaków stanie się ucztą dla podniebienia każdego fana orientu.
Lista zakupów:
- 500 g makaronu błyskawicznego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 2 łyżki chrupiącego chilli w oleju sojowym
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, a następnie podsmaż go w woku. Dodaj szczyptę soli, sos ostrygowy oraz chrupiące chilli w oleju. Mieszaj do uzyskania jednolitego koloru. Dopraw świeżo mielonym pieprzem. Podawaj sam makaron lub jako dodatek do ulubionej potrawki.
Smacznego!