Jedna z najpopularniejszych japońskich zup na świecie - ramen - ma wiele odmian, a zawsze jedną kompozycję. Do miski wlewa się tare, czyli słony smak mieszanki sosów czy past, następnie wywar w różnych odsłonach mięsny, warzywny lub łączony. Dalej układa się makaron, od którego nazwę przyjmuje całe danie. I na końcu dodatki: mięsne, treściwe, kwaśne lub pikantne, chrupiące lub kremowe.. a zawsze pełne fantazji.
Sprawdź nasz przepis na makaron chow mein z wołowiną. To proste danie, po które możesz sięgnąć zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na „chińszczyznę”.
Sprawdź nasz przepis na makaron chow mein z wołowiną. To wyraziste w smaku danie z kukurydzą, pędami bambusa i kiełkami fasoli mung.
Zielone curry, przygotowane na bazie mleczka kokosowego i zielonej pasty curry, to proste i bardzo aromatyczne danie. Przygotowanie go pozwoli odtworzyć klimat Azji we własnej domowej kuchni!
Spróbuj przygotować „pierwszy tajski fast food” w swoim domu! Przepis na pad thai nie jest trudny, a niezwykłym azjatyckim smakiem możesz zaskoczyć najbliższych. Sprawdź nasze trzy przepisy na pad thai i wybierz swój ulubiony.