Przenieś się w świat japońskich smaków
Przygotuj w domu sushi i poczuj smak Japonii. Zaopatrz się w podstawowe składniki i pozwól, by czerwiec był miesiącem kulinarnych eksperymentów. Kręć rolki i dobieraj za każdym razem inne dodatki oraz sosy. Wybierz swoje ulubione!
Przygotuj rolki i ciesz się ich smakiem kiedy tylko masz na to ochotę razem z rodziną w domu. Bazowe produkty, takie jak: liście nori, kolorowe arkusze sojowe, ryż do sushi, ocet ryżowy czy mirin do zaprawy, sosy sojowe (w tym bezglutenowy), wasabi (także najwyższej jakości wasabi kizami), imbir marynowany (biały i różowy), marynowana tykwa, rzodkiew takuan, serek kremowy, krewetki, a nawet całe gotowe zestawy do przyrządzania sushi, znajdziesz w naszym asortymencie – sprawdź.
Nie zapomnij też o akcesoriach: garnku do szybkiego gotowania ryżu, drewnianego hangiri do mieszania ryżu z zaprawą i jego studzenia, foremki do łatwego formowania rolek, odpowiedniego noża do krojenia, czy patelni do omleta tamago. W domu szczególnie ważna jest też oprawa serwowanego tradycyjnie japońskiego dania. Zaopatrz się w specjalistyczną ceramikę, efektowną drewnianą łódkę i pałeczki. Ale pamiętaj - nie zawsze są one potrzebne. Więcej na temat sposobów jedzenie sushi znajdziesz na naszym blogu: Jak jeść sushi po japońsku? Poznaj sztukę jedzenia!