Wyraź ostrość w swoich daniach
Kuchnia orientalna kocha ostrość. A Azjaci potrafią ją wyrazić w daniach jak nikt inny. Zainspiruj się ich wiedzą i doświadczeniem. Poznaj składniki, które wyniosą Twoje potrawy na wyższy poziom pikantności.
Chcąc nadać wyrazistości daniom zazwyczaj sięgamy po chilli. Ale to nie jedyna droga. Ostrość tkwi bowiem również w innych dodatkach. Odkryj swoją ulubioną odsłonę ostrego smaku.
Poznaj koreańskie, sproszkowane kojugaro, kogarashi czy papryczki – świeże, mrożone lub suszone. Na bazie chilli powstał też szereg pikantnych produktów, takich jak pasta gochujang, sambal oelek, sosy sriracha, sweet chilli czy chrupiące płatki w oleju sojowym.
Odważnie używaj także czarnego pieprzu, imbiru, wasabi – szczególnie w odmianie kizami. A kiedy nie masz czasu, wybierz sprawdzone mieszanki ostrych przypraw, koreańskie zupki, wyraziste przekąski.
Sprawdź naszą szeroką ofertę i wyraź wyjątkowy charakter swoich potraw.