Zupka koreańska z kurczakiem na ostro

2021-07-16
Zupka koreańska z kurczakiem na ostro

Zupka koreańska z kurczakiem na ostro (dla 4 os.)

Kuchnia koreańska to nie tylko kimchi

Kuchnia koreańska kojarzy Ci się przede wszystkim z kimchi? Nic dziwnego — jest to jeden z jej najbardziej charakterystycznych elementów. Jednak nie jest to jedyny przysmak, jaki gości na koreańskich stołach. Potrawy, które wywodzą się z Azji Wschodniej, stają się coraz popularniejsze i zyskują liczne grono fanów. Dlatego właśnie przygotowaliśmy przepis na pyszną, koreańską zupę z kurczakiem na ostro, która zabierze Cię w pełną smaku podróż prosto do Korei. Jesteśmy przekonani, że pokochasz to danie tak, jak my i stanie się ono stałą pozycją w Twoim menu. Po spróbowaniu naszej wersji zupy koreańskiej na zawsze zapomnisz o innych!

Co powinno znaleźć się w zupie koreańskiej?

Jak powszechnie wiadomo, kuchnia koreańska słynie z bardzo intensywnych i wyrazistych smaków. Bazuje na prostych składnikach, a dodatki nadają im charakterystycznej, oryginalnej nuty. Tak oryginalny, jak i błyskawiczny, jest nasz przepis na ostrą zupę koreańską. Podstawą niezbędną do wykonania przepisu jest dostępna w naszym sklepie Koreańska Zupka Volcano, która pomimo swojej nazwy, nie jest zwyczajnym produktem w stylu znanej wszystkim błyskawicznej zupki chińskiej, gdyż nie wystarczy jedynie zalać jej gorącą wodą. Volcano składa się z orientalnego makaronu oraz dodatków w postaci aromatycznego oleju i przypraw. Aby prawidłowo ją przygotować, zalecane jest, by zawartość opakowania ugotować, a następnie wzbogacić danie o dodatkowe składniki w postaci mięsa czy warzyw. Otrzymujemy wówczas pyszne, pożywne i wartościowe danie.

Aby ułatwić Ci przygotowanie autentycznej, koreańskiej zupy na ostro poniżej znajdziesz na nią dokładny przepis, a także listę zakupów. Wystarczy dosłownie kilka chwil, aby urządzić prawdziwą ucztę dla podniebienia! Polecamy dodać składniki takie jak kurczak, kapusta pak choi, kiełki fasoli mung, papryczki chili, a na koniec świeżą kolendrę. Brzmi pysznie? No to do dzieła!

Lista zakupów:

Sposób przygotowania:

W garnku zagotowuj 1,2 l wody. Do gotującej się wody wrzuć makaron z oryginalnego opakowania zupki i gotuj go przez 3 minuty. Na koniec dodaj olej smakowy oraz przyprawy z oryginalnego opakowania i gotuj jeszcze około 30 sekund.

Na patelni na oleju chilli przesmaż drobno pokrojony filet z kurczaka. Dołóż i zblanszuj kapustę pak choi. Po chwili polej ją olejem sezamowym.

Następnie przełóż kurczaka i kapustę z patelni do garnka z makaronem, dodaj posiekaną wcześniej papryczkę chilli, na koniec posiekaną świeżą kolendrę oraz kiełki fasoli mung. Podawaj w głębokich talerzach.

Smacznego!

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2021

Polecane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel