Chcesz przygotować pyszną chińszczyznę? Potrzebujesz trwały wok i oczywiście wysokiej jakości produkty. Podstawą wielu dań chińskich są sosy o indywidualnym wyglądzie, aromacie i smaku. Sprawdź nasze propozycje, z którymi możesz poeksperymentować w kuchni!
Sos sojowy satay, chilli z czosnkiem, char siu, hoisin, z fasoli i chilli czy do kaczki po pekińsku... Kuchnia chińska kocha marynowanie mięsa i owoców morza w aromatycznych sosach. Ta technika kulinarna pomoże dodać składnikom wysublimowanego smaku, delikatności i soczystości. Czasami wystarczy nawet kilkanaście minut „kąpieli” w sosie, aby wzbogacić danie. Co ważne, najlepsze dania chińskie powstają w wokach. Ta głęboka patelnia umożliwia szybkie smażenie w tłuszczu, gotowanie w wodzie lub na parze, a nawet duszenie.
Chcesz poznać kilka dodatkowych, prostych zasad, jak zrobić dobrą chińszczyznę w domu? Kliknij i przeczytaj artykuł w aktualnościach!