Cała Azja w filiżance


Każdy łyk azjatyckich herbat to podróż przez kultury Dalekiego Wschodu. Poznaj naszą kolekcję, która pozwoli Ci delektować się smakiem chińskiej białej herbaty, intensywnie zielonej japońskiej matchy czy zmysłowej pu-erh.
Herbata biała, znana ze swoich subtelnych nut smakowych, jest uznawana za najbardziej wyrafinowaną spośród wszystkich herbat. Swój delikatny smak i lekkość zawdzięcza minimalnemu przetwarzaniu liści. Jest idealną propozycją na popołudniowy relaks.
Herbata czarna z kolei to intensywny w smaku klasyk o niezwykle bogatym aromacie. Liście są pełniejsze, a proces fermentacji nadaje im charakterystycznego, mocnego smaku. Czarna herbata to energetyzujący napój, który pozwoli Ci się rozbudzić o poranku, a wieczorem wyciszy i sprawi, że się odprężysz.
O innych esencjonalnych herbatach orientalnych przeczytasz w artykułach na naszym blogu: : Azja w twojej filiżance – poznaj herbaty azjatyckie
Sprawdź dwa nowe przepisy na zimowe herbaty:
Biała herbata z cytrusami w wersji zimowej
Zimowa herbata z gruszką i imbirem
Co do herbaty azjatyckiej? Nic innego jak własnoręcznie przygotowane, dalekowschodnie słodycze: Desery azjatyckie