Koreańskie, pożywne lato

2022-07-22
Koreańskie, pożywne lato

Kuchnia koreańska kojarzy się przede wszystkim z wszelkiego rodzaju produktami fermentowanymi. Jednym z charakterystycznych przysmaków koreańskich jest kimchi, czyli ostra, kiszona kapusta. Jednak z Korei można zaczerpnąć zupełnie inne smaki. Poznaj jajangmyeon!

Wyobraź sobie danie o wyrazistym, pikantnym smaku, które przygotowuje się wręcz błyskawicznie. Brzmi pięknie? Spróbuj przygotować je samodzielnie.

By oczarować domowników tą potrawą nie potrzebujesz wielu składników! Wystarczy ostra pasta gochujang, wieprzowina, odrobina warzyw oraz makaron. Ważnym elementem będzie też pasta sojowa. Połączenie tych kilku produktów stworzy tradycyjne, koreańskie danie – jajangmyeon.

Wypróbuj przepis na jajangmyeon

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2022

Polecane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel