Sos sojowy jasny premium 500 ml
- do makaronu do mięsa kuchnia chińska LKK premium sos umami vegan vege w butelce wege zapach
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
Sos sojowy jasny premium to naturalnie warzony sos z soi niemodyfikowanej genetycznie, bez dodatku monoglutaminianu sodu, polepszaczy smaku oraz konserwantów. Ma bardzo prosty skład i jest odpowiedni zarówno dla wegetarian, jak i dla wegan. Sos sojowy jasny ma rzadką konsystencję, charakterystyczny, wyrazisty zapach i aromat, jest słony w smaku i idealnie zastępuje sól w potrawach, do których jest dodawany.
Sosu sojowego jasnego używa się przede wszystkim do przyprawiania, nadaje on potrawom umami. Odpowiedzialny jest za nadawanie potrawom smaku - w przeciwieństwie do sosu sojowego ciemnego który nadaje kolor, jest dużo gęściejszy i ciemniejszy. Jasny sos sojowy świetnie sprawdzi się jako marynata, dip czy dodatek do dań z patelni.
Składniki:
woda, odtłuszczone nasiona soi 18%, pszenica, sól
Alergeny:
gluten (pszenica), soja i produkty pochodne
Wartości odżywcze w 100g/100ml produktu:- wartość energetyczna - 401 kJ / 95 kcal
- tłuszcz - < 0,5 g
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - < 0,1 g
- węglowodany - 9,7 g
- w tym cukry - 2,9 g
- białko - 11 g
- sól - 16,9 g
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:
Po użyciu szczelnie zamknąć wieczko i przechowywać w lodówce.
Masa netto:
0.5 kg
Masa brutto:
0.89 kg
Producent | |
Kod produktu | S70275 |
Przechowywanie | produkt chłodzony |
Poznaj przepis na kremową zupę z dyni w stylu tajskim - rozgrzewającą, aromatyczną i pełną egzotycznych smaków. Wykorzystaj dynię, mleko kokosowe i świeże przyprawy, aby poczuć się jak w sercu Azji. Idealna na chłodne dni - spróbuj w domu!
Gyoza to klasyczne japońskie pierożki z delikatnym farsem, chrupiącym spodem i miękkim wnetrzem. Odkryj przepis na domowe gyoza z gotowego ciasta oraz wskazówki, jak je idealnie przyrządzić!
Szukasz pomysłu na zdrowe i pełne smaku danie? Przygotuj razem z nami azjatycki bowl z łososiem i fasolą edamame! Dzięki chrupiącej fasoli edamame, soczystemu łososiowi i aromatycznemu sosowi sojowo-sezamowemu, ten bowl stanie się Twoim ulubionym posiłkiem.
Ekspresowy ramen z chrupiącym boczkiem, kremowym kozim serem, ostrym jalapeno i aromatycznym bulionem na bazie pasty miso. Idealny przepis na szybki i pyszny obiad. Sprawdź ten przepis!
Odkryj bogactwo smaków roślinnym dzięki naszym przepisom na dania z seitanu. Dowiedź się, jak za pomocą glutenu pszennego przygotować smakowite kotlety, aromatyczny pasztet i inne popularne potrawy!
Spróbuj wegańskiej alternatywy dla mięsa, która zaskoczy Cię podobieństwem do klasycznej szarpanej wieprzowiny. Jakie to danie? Komosa ryżowa z seitanem!
Pidan egg, czyli stuletnie jaja to jedna z najsmaczniejszych przekąsek według mieszkańców Chin. Uspokajamy jednak, że stuletnie jaja można bezpiecznie spożywać wbrew swojej nazwie.