Zielone curry, przygotowane na bazie mleczka kokosowego i zielonej pasty curry, to proste i bardzo aromatyczne danie. Przygotowanie go pozwoli odtworzyć klimat Azji we własnej domowej kuchni!
Spróbuj przygotować „pierwszy tajski fast food” w swoim domu! Przepis na pad thai nie jest trudny, a niezwykłym azjatyckim smakiem możesz zaskoczyć najbliższych. Sprawdź nasze trzy przepisy na pad thai i wybierz swój ulubiony.
Tom kha to lekko pikantna, tajska zupa kokosowa z mnóstwem aromatycznych dodatków. Jest odrobinę słodka o wspaniałym, cytrusowym aromacie. Przygotuj ją w swoim domu – w wersji z kurczakiem i sosem rybnym. Przeczytaj nasz przepis!
Chcesz przygotować tajską, ostrą zupę z krewetkami lub kurczakiem? Sięgnij po przepis na tom yum! To zupa na bazie bulionu lub wody z krewetkami bądź kurczakiem. W jej skład wchodzą trawa cytrynowa, chilli, cebulka dymka, sos rybny. Zupa jest jednocześnie delikatna i pikantna w smaku.