Szukasz pomysłu na zdrowe i pełne smaku danie? Przygotuj razem z nami azjatycki bowl z łososiem i fasolą edamame! Dzięki chrupiącej fasoli edamame, soczystemu łososiowi i aromatycznemu sosowi sojowo-sezamowemu, ten bowl stanie się Twoim ulubionym posiłkiem.
Przepisy
Ekspresowy ramen z chrupiącym boczkiem, kremowym kozim serem, ostrym jalapeno i aromatycznym bulionem na bazie pasty miso. Idealny przepis na szybki i pyszny obiad. Sprawdź ten przepis!
Odkryj bogactwo smaków roślinnym dzięki naszym przepisom na dania z seitanu. Dowiedź się, jak za pomocą glutenu pszennego przygotować smakowite kotlety, aromatyczny pasztet i inne popularne potrawy!
Makaron z seitanem to pyszna i zdrowa propozycja na obiad lub kolację. Soczysty seitan doskonale komponuje się z azjatyckimi sosami i warzywami. Przekonaj się jak łatwo możesz przygotować sycący i aromatyczny wegański posiłek w domu!
Odkryj nową definicję klasycznego nigiri. Tofu-sushi, czyli nigiri-sushi z tofu zamiast ryżu! Tego jeszcze nie było. Sprawdź jak je przyrządzić bez gotowania!
Przyrządzenie jajek do ramenu to nic innego jak marynowanie, ugotowanych wcześniej na miękko jajek, w aromatycznym sosie sojowym. Sprawdź, jak łatwo możesz je przygotować w swojej kuchni!
Zapoznaj się z esencją japońskiej kuchni, czyli wiedzą zawartą w książkach „Sushi” autorstwa Masakazu Hori i Kazu Takahashi oraz "Ramen krok po kroku", której autorem jest Robina Donovan i razem z nami stwórz autentyczne arcydzieła kulinarne w swoim własnym domu!
Zupa pho to kultowe danie kuchni wietnamskiej. W oryginalnej wersji bazuje na mięsnym wywarze. Zupa pho z grzybami straw i tofu to wegetariański, równie pyszny wariant tego wietnamskiego dania – spróbuj i przekonaj się sam!
Uwielbiasz sycące posiłki na bazie ryżu? Przygotuj z nami congee i odkryj alternatywę dla owsianki!
Czym się różnią sajgonki od spring rollsów? Przeczytaj, a następnie zawijaj w papier ryżowy ulubione składniki.
Czy potrafisz samodzielnie przygotować sushi? Jeśli nie, wprowadzimy Cię do niezwykłego świata tego dania. Poznaj tajemnicę genialnego sushi.
Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami. Nadchodzimy więc z azjatycką propozycją i prezentujemy przepis na marynatę z orientalną nutą. Dzięki niej przygotujesz mięso i warzywa, które pokochają wszyscy miłośnicy azjatyckiej kuchni. Zatem do dzieła!
Co powiesz na prawdziwie orientalne danie ze słodką nutą? To właśnie kurczak po koreańsku w karmelu z cukru palmowego, podawany z ryżem. Zapewniamy, że ta potrawa smakuje tak dobrze, jak brzmi. Poznaj przepis i przygotuj razem z nami!
Tamagoyaki to tradycyjny, japoński omlet. Przyrządza się go na bazie jajek z dodatkiem sosu sojowego, mirinu i cukru. Tamago urozmaicone o wodorosty kombu staje się jeszcze bardziej japońską ucztą dla podniebienia. Przyrządź ją razem z nami!
Sałatka z kombu i edamame to danie w prawdziwie japońskim stylu. Połączenie wyśmienitych smaków jest doskonałą propozycją na lunch, kolację czy imprezową przekąskę. Składa się z zaledwie kilku składników, a jej przygotowanie zajmie Ci tylko chwilę. Poznaj przepis na prawdziwie japońską sałatkę!
Kobumaki, czyli japońska, noworoczna przekąska. Jest połączeniem bogatych w umami glonów kombu, łososia, kanpyo i charakterystycznych dla kuchni japońskiej przypraw. Przygotuj z nami tradycyjny smakołyk, idealny na imprezy!
Poznaj nietypową, niecodzienną wytrawną owsiankę w stylu azjatyckim. Wersja na słono z dodatkiem pasty miso to propozycja, która sprawi, że odkryjesz smak umami podczas pierwszego posiłku w ciągu dnia.
Szukasz lekkiego, wegetariańskiego dania, które przyrządzisz szybko i bez problemu? Spróbuj noodle z warzywami w stylu koreańskim! Sprawdź nasz przepis i odkryj nowe smaki dzięki koreańskiemu dodatkowi – kimchi.
Chcesz poczuć azjatycki smak gryki, ale nadać mu europejskiego charakteru? Prezentujemy Ci przepis na makaron soba z burakami chioggia! To połączenie japońskiego makaronu z włoskim warzywem superfood, stanowi bardzo wartościowe danie.
Krewetki w sosie imbirowym to świetne danie dla osób prowadzących zdrowy styl życia. Krewetki są niskokaloryczne, bogate w składniki mineralne i bardzo smaczne, a imbir i zawarte w nim olejki eteryczne rozgrzewają i pobudzają. Sprawdź to afrodyzjakalne połączenie!
Makaron sobą powstaje z mieszanki mąk, z których istotną smakowo jest mąka z gryki. Potrawy przygotowywane na jej bazie są jednymi z najbardziej reprezentatywnych w Japonii. Ugotuj makron soba z warzywami a odpowiednio przygotowanym sosem nadaj mu typowy azjatycki smak.