
Odkryj smak Korei! Sundubu Jjigae to tradycyjna zupa z miękkiego tofu, grzybów i przypraw. Łatwa w przygotowaniu, idealna na chłodne dni.
Sprawdź przepis na lekką tajską sałatkę z mango, chrupiącymi warzywami i soczystym kurczakiem w azjatykcim sosie! Idealna na obiad lub kolację.
Jedna z najpopularniejszych japońskich zup na świecie - ramen - ma wiele odmian, a zawsze jedną kompozycję. Do miski wlewa się tare, czyli słony smak mieszanki sosów czy past, następnie wywar w różnych odsłonach mięsny, warzywny lub łączony. Dalej układa się makaron, od którego nazwę przyjmuje całe danie. I na końcu dodatki: mięsne, treściwe, kwaśne lub pikantne, chrupiące lub kremowe.. a zawsze pełne fantazji.
Gotujesz po azjatycku? Zobacz 10 błędów, które mogą popsuć smak potraw - i dowiedź się, jak ich łatwo uniknąć